Vi skal drukne tabuet i respekt

Printervenlig version

 

 

Fra den 11. januar 2018 står Alkohol & Samfund og TrygFonden for fjerde år i træk bag Respektkampagnen, der sætter fokus på, at flere skal have hjælp til deres alkoholproblemer.
Kampagnens budskab er, at du får anerkendelse og det gode familieliv tilbage, hvis du gør noget ved dit alkoholproblem. Der går i gennemsnit 10 år, før en person med alkoholproblemer går i behandling – en tid, der kan være smertelig både for dem, der drikker for meget og for dem, de holder af. Mennesker med alkoholproblemer har brug for respekt og opbakning, når de erkender deres alkoholproblem, hvis de skal hurtigere i behandling. 

 

Børn har også alkoholproblemer

I år har Respektkampagnen et særligt fokus på de 122.000 danske børn og unge, som vokser op i et hjem med alkoholproblemer. Hvert tredje barn, som vokser op med en forælder som drikker for meget, udvikler selv et misbrug senere hen i livet. Blandt unge opvokset i hjem med alkoholproblemer er der dobbelt så mange som skader sig selv, har tanker om eller forsøger selvmord i forholdt til unge uden alkoholproblemer derhjemme.   

 

Aldrig har der være så mange tilbud til børn og unge, som er vokset op i familier med alkoholproblemer, som der er nu Kampagnen opfordrer kommunerne til at oplyse og undervise pædagoger, lærere og socialrådgivere til at håndtere og hjælpe familier med alkoholproblemer.

 

Alle har ret til gratis alkoholrådgivning og behandling gennem kommunen

Et vigtigt budskab i Respekt-kampagnen er at fortælle danskerne, at mennesker med alkoholproblemer har ret til gratis rådgivning og behandling i kommunen indenfor 14 dage. Og flere kommuner har også forløb for hele familien.

Du kan altid kontakte dit kommunale tilbud og høre om det er en mulighed i din kommune.

Find kontaktoplysninger på behandlingstilbuddet i din kommune her


 

Giv respekt til en som gør noget ved sit alkoholproblem

Kampagnen begynder torsdag den 11. januar med tv-reklamer og kampagne på sociale medier. Derudover bakker mange af kommunerne op med events og kampagnematerialer i bybilledet.

 

Har du eller en du kender brug for hjælp til et alkoholproblem, kan du finde mere information og hjælp på hope.dk eller ringe til Alkolinjen 80 200 500 og få gratis anonym rådgivning.  

Følg os på Følg os på Facebook Følg os på Twitter Følg os på LinkedIn