Nyheder

Ud over den nyeste viden, får du mulighed for at møde op mod 400 kollegaer, fagfolk og forskere, der arbejder med alkoholbehandling, -rådgivning og -forebyggelse.
Den kommende aftale om en sundhedsreform kan ligestille de 140.000 alkoholafhængige med andre patienter, hvis en alkoholbehandlingspakke kommer med i aftalen. 
12 ud af 14 butikker brød loven og solgte alkohol til unge under aldersgrænserne. Det viste Alkohol & Samfunds stikprøve på ’National ID-dag’. Alkohol & Samfund efterlyser politisk handling for at stoppe ulovligt salg.
Hundredtusindvis af hospitalskontakter skyldes alkohol. Men hospitalerne henviser sjældent til alkoholbehandling. Økonomisk og behandlingsmæssigt uhensigtsmæssigt, mener professor. Alkohol & Samfund efterlyser forløbsprogrammer.
Kasper Reff og Jannick Bjerrum fra Psykiatrisk Center Glostrup kæmper dagligt for at finde patienter med alkoholmisbrug og hjælpe dem videre til behandling. De gør en forskel for både patienter og antallet af genindlæggelser.
Ja, hvad er du egentlig, hvis du har haft et problem med alkohol? Få svarene fra alkoholforskeren, sprogforskeren og behandlingslederen. Og fra nogle af dem, der har prøvet det selv.
Udadtil havde Ole og Carina en perfekt familie. Men indadtil blev nærvær og kærlighed skiftet ud med tomme flasker, og en fuld mand, der nægtede at have et problem. Indtil de kom i familiebehandling på det kommunale misbrugscenter.
Michael har aldrig været typen, der troede på, at samtaler kunne løse noget. Men samtaler med den helt rigtige alkoholbehandler fik ham ud af det alkoholproblem, han havde været 25 år om at opbygge.
Et alkoholproblem rammer ikke kun den, der drikker, men også dem, der står ved siden af. Misbrugscenter Herning tilbyder familieorienteret alkoholbehandling, hvor partner og børn får hjælp, så familien sammen kan komme videre.
Medicin kan både tage abstinenser og trangen til at drikke. Derfor giver det god mening at have medicin samme sted som resten af alkoholbehandlingen, mener Louise Thomsen, sygeplejerske på Misbrugscenter Herning.

Sider

Følg os på Følg os på Facebook Følg os på Twitter Følg os på LinkedIn