julie

Nyt bestyrelsesmedlem i Alkohol & Samfund

Nyhed
Julie Troldborg, pressechef i Børns Vilkår, bliver nyt medlem af Alkohol & Samfunds bestyrelse. Julie Troldborg vil med sin viden og erfaring bidrage positivt til Alkohol & Samfunds strategiske arbejde med at øge synlighed og være en stærk stemme for de mennesker, som oplever negative konsekvenser af alkohol

Alkohol & Samfunds bestyrelse byder velkommen til et nyt bestyrelsesmedlem, Julie Troldborg, pressechef i Børns Vilkår, når hun 29. januar afløser bestyrelsesmedlem Brian Bressendorff. 

- Vi er meget glade for, at få Julie Troldborg med i bestyrelsen. Hun kommer med nye kompetencer, som passer godt til den strategi, vi har lagt for Alkohol & Samfunds projekter og fremtid. Hun vil med sin baggrund især kunne bidrage til organisationens strategiske arbejde med at øge synlighed og være en stærk stemme for blandt andet de tusindvis af børn, som oplever negative konsekvenser af alkoholindtaget i vores samfund, siger Janne Tolstrup, forkvinde i Alkohol & Samfunds bestyrelse. 

- Bestyrelsen takker samtidig Brian Bressendorff for hans store bidrag i bestyrelsesarbejdet. Det har været en fornøjelse at have ham med i bestyrelsen. Han har blandt andet med hans store politiske viden, leveret en vigtig indsats de sidste to år, siger Janne Tolstrup. 

Børneperspektivet skal bringes i spil

De seneste tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at 109.000 børn – eller hvad der svarer til hvert 10. barn - vokser op med forældre med alkoholproblemer. Børn og unge møder desuden også som teenagere ind i en dansk kultur, hvor de har en formodning om, at det forventes, at de drikker alkohol som en overgang til voksenlivet.  

De mange overvejelser børn og unge gør sig omkring deres familier, dem selv og alkohol, mærker man på Alkolinjen, hvor unge over 15 år henvender sig, men også på Børnetelefonen hos Børns Vilkår er der hvert år hundredvis af samtaler om alkohol med børn og unge. Derfor vil Julie Troldborg også arbejde for at bringe børneperspektivet i spil, når det er relevant: 

- Børn og unge har ikke altid selv muligheden for at råbe højt om dét, der er svært, og det, de kunne ønske sig anderledes. Jeg er derfor meget optaget af at få formidlet deres perspektiv, fordi det ofte gør os alle klogere på, hvad der skal til for at skabe forandring. Jeg glæder mig rigtig meget til at bringe mine kompetencer og erfaringer i spil i bestyrelsen hos Alkohol & Samfund, som arbejder for en vigtig sag, som berører mange mennesker, siger Julie Troldborg. 

Julie Troldborg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og har 17 års erfaring inden for blandt andet journalistik, presse- og kommunikationsarbejde og ledelse. Hun har tidligere arbejdet som vært og redaktør i DR Nyheder, presseansvarlig i UNICEF Danmark og Magistrenes A-kasse og har de seneste knap fem år været pressechef for Børns Vilkår.  

Se hele Alkohol & Samfunds bestyrelse per 29. januar 2024.